‘Schetsen Anna’s Hoeve niet openbaar’

Foto: Mediastad Hilversum

Hoewel op Goede Vrijdag de termijn verliep, waarbinnen tekeningen over Anna’s Hoeve mogelijk openbaar gemaakt zouden worden, behouden ze vooralsnog de status van geheim. Dat valt op te maken uit opmerkingen van de wethouders Voorink(woensdagavond in de gemeenteraadsvergadering) en Jaeger(donderdagmiddag bij de lokale omroep RTi). 

Hart voor Hilversum had openbaarheid gevraagd. “De tekeningen liggen in het Raadhuis in een geheim kastje. In dat kastje liggen stukken die we wel aan de raadsleden willen laten zien maar die mogelijkerwijs de onderhandelingspositie van de gemeente kunnen schaden op het moment dat ze bekend zijn”, aldus Wimar Jaeger(foto)

Persoonlijke titel
Jaeger vindt op persoonlijke titel dat je ze daarom in dit stadium nog niet aan de openbaarheid moet prijsgeven. “Je moet een schets pas op tafel leggen, als je zeker weet dat dit een serieuze optie is. Doe je dat eerder dan gaat iedereen zich wellicht zonder reden zorgen maken. De raad moet dan vertrouwen hebben in de beoordeling van wethouder Voorink”.

Het gaat hierbij om tekeningen met betrekking tot de verlengde weg over Anna’s Hoeve. Aanvankelijk meldde wethouder Voorink dat die tekeningen niet in bezit van de gemeente waren, later bleek dat wel zo. Er was een misverstand in de communicatie met de ambtenarenafdeling geweest. Luister hier naar het gesprek met Wimar Jaeger voor RTi radio. Geheimhouding van tekeningen, daar gaat het dus over…