Meer WW-uitkeringen in Hilversum

Foto: Novum/Bart Maat

Het aantal ww-uitkeringen in ‘t Gooi en de Vechtstreek is in december, na een periode van (forse) daling, weer iets gestegen. Volgens het UWV is dat vooral te danken aan de tijdelijke dienstverbanden die aan het eind van het jaar in de zakelijke dienstverlening afliepen.

Overigens was 2014 helemaal niet zo’n slecht jaar. De teller kwam in december 2014 uit op 5890 ww-uitkeringen, 5,2 procent van de beroepsbevolking. Landelijk lag dit percentage 0,4 procent hoger. Sectoren in ‘t Gooi en de Vechtstreek waarin het aantal uitkeringen groter is dan een jaar geleden zijn het openbaar bestuur, de metaalindustrie en de grafische industrie. Deze sectoren hebben dan ook te maken met forse bezuinigingen en afnemende omzet.

De daling van het aantal lopende ww-uitkeringen ten opzichte van december vorig jaar is vooral te danken aan de pedagogische, technische en industrieberoepen. Het aantal ww-uitkeringsgerechtigden met een sociaal-cultureel- en transportberoep nam het sterkst toe. Van de 5.890 ww-uitkeringen in deze regio telt Hilversum de meest: 2.137