Eerste toeristisch overstappunt in Hilversum

Foto: Google Maps

Vrijdag 13 maart opende burgemeester Pieter Broertjes het eerste Hilversumse Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij het vliegveld in Hilversum. Ook ontving hij uit handen van de Stichting Stad en Lande het eerste exemplaar van een informatiefolder met de vernieuwde Erfgooiersroute.

Een TOP is een ‘knooppunt’ waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Het knooppunt  is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden en vaak een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Erfgooiersroute
De Erfgooiersroute is een fietsroute door het Gooi, in oorsprong opgezet door de Stichting Stad en Lande. De vernieuwde Erfgooiersroute voert mensen op de fiets over de Gooise heide, door bossen, langs weiden en langs ’s-Graveland, Bussum, Naarden, Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren. De Erfgooiersroute is nu digitaal beschikbaar. Onderweg wordt het verhaal van de nalatenschap van de Erfgooiers verteld. Meer informatie over de Erfgooiersroute en de TOP is te vinden op www.vvvgooivecht.nl