Op proef betalen voor parkeren in Electrobuurt

Foto: Google Streetview

Het zal ongetwijfeld de komende maanden nog veel stof tot discussie geven. In de Electrobuurt begint, als het aan wethouder Voorink ligt, op 1 april een proef met betaald parkeren. De gemeenteraad moet daar dan eerst op 4 maart mee akkoord gaan. 

Betaald parkeren wordt voorlopig voor twee jaar ingevoerd op de Larenseweg (Kleine Drift tot Zuivelpad) en de Eemnesserweg (Kleine Drift tot Galvanistraat), in de Galvanistraat, Edisonstraat en Edisonplein, Morsestraat, Bakkerstraat (Kleine Drift tot Franklinstraat) en op de Lorentzweg (Kleine Drift tot Ampèrestraat).

Edisonplein
Na een half jaar wordt de proef besproken. Stoppen of juist uitbreiding zijn allebei mogelijke opties. De proef wordt gedaan in (delen van) straten waar de meeste bewoners zich hebben uitgesproken voor zo’n experiment. Uitzondering is het Edisonplein: daar zijn de meeste bewoners tegen. Maar als het plein buiten het proefgebied wordt gehouden, dan wordt het daar een rommeltje, aldus de wethouder.

In de proeftijd kunnen bewoners per adres één vergunning kopen voor 60 euro (normale prijs: 100 euro). Andere parkeerders betalen 2,60 euro per uur. Bewoners kunnen voor hun bezoek een lagere prijs regelen. Hans van Dijk maakte voor RTI Hilversum radio ( het programma Wat leeft in Hilversum, 106.2 FM in het Gooi en www.rtihilversum.nl )een reportage hierover.