Hilversum City Run 2015 in de startblokken

Foto: RTi Hilversum

Het met afstand grootste hardloopspektakel van Hilversum, de Hilversum City Run, trapte deze week af met een netwerkbijeenkomst in podium de Vorstin. Een begroting van 250.000 euro, op en rond het parcours 45.000 mensen, honderden vrijwilligers.  Editie nummer 12, voor het eerst nu niet alleen op zondag, maar in het weekend van 18 en 19 april. Het evenement groeit en groeit.

Meer dan 200 bedrijven doen mee met 400 teams. Nieuw zijn de Yakult Ladies Run op zaterdagavond, de Bink Family Run op zondag en het regionale Gooise kampioenschap. Alles wordt verder in het werk gesteld om het parcoursrecord te verbeteren. Daarom is de Konininginneweg (vals plat)uit de wedstrijd gehaald. Keniaan Emmanuel Oliaoudo is het uithangbord voor deze recordpoging om de 28 minuten en 7 seconden over 10 kilometer te verbeteren. Hij liep eerder al eens 27 minuten en 58 seconden.

LIVE radio
Zaterdagavond dus al de dameswedstrijd door het centrum. De deelneemsters  kunnen kiezen uit de afstanden 2,5 of 5 kilometer. De Kids Run op zondag is dit keer echt alleen voor kinderen. Voorheen bleek dat veel ouders meeliepen met hun zoon of dochter. Wie nu met zijn of haar (klein)kind wil hardlopen kan zich aanmelden voor de Family Run. De lokale radiozender RTi  gaat zowel op zaterdag als zondag LIVE verslag doen van het evenement. Kijk voor inschrijving en informatie op www.hilversumcityrun.nl.

Ook dit jaar is het goede doel Spieren voor Spieren gekoppeld aan de Hilversum Cityrun. Deelnemende basisscholen wordt gevraagd een sponsorloop te houden voor kinderen met een spierziekte. om hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Foto en video zijn een impressie van de Sherpa Ladies Run uit 2013 (bron RTi Hilversum)