Tentoonstelling over lezende vrouwen

Foto: FaceMePLS

Elganan Jelsma, Romanina Mandricardo en Hanke Wiegand exposeren tot 16 maart kunstwerken in Bibliotheek Hilversum. Het thema van deze tentoonstelling is: “Gepassioneerde lezeressen”. De kunstenaressen lieten zich o.a. inspireren door het boek: “Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk“, van de auteur Stefan Bollmann. Het leverde een aantal bijzondere kunstwerken op, waaruit een selectie tentoongesteld wordt.

“Lezende vrouwen” is een veel voorkomend thema in de kunstgeschiedenis. Vele kunstenaars hebben de lezende vrouw afgebeeld. Het blijft een intrigerend gegeven, volgens de bibliotheek. Een vrouw is aan het lezen, ze is aanwezig, maar tegelijkertijd is ze niet waar ze is. Wie is die vrouw… waar is zij… wat leest zij… waar denkt ze aan… wat gaat er allemaal om in haar hoofd?

Jelsma, Mandricardo en Wiegand geven als kunstenaar hun eigen verbeelding door van “gepassioneerde lezeressen’. De tentoonstelling ‘Gepassioneerde lezeressen’ aan de ‘s Gravelandseweg sluit aan bij de Vrouwendag op 8 maart en bij de 80e Boekenweek waarin dit jaar het motto “Te gek voor woorden” is.