Klaassen en Valks winnen Hilversumse sportprijzen

Foto: Twitter

Hilversum eerde donderdagavond de succesvolle sporters in de Mediastad van 2014 in een bomvolle Burgerzaal van het Raadhuis. Ajax-voetballer Davy Klaassen, die nog niet zeker wist of hij nu aan het eind van het seizoen wel of niet een buikoperatie gaat ondergaan, werd voor de derde keer(na 2011 en 2013)uitgeroepen tot Hilversumse sportman van het jaar.

Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar wielrenster Marti Valks(links op de foto), specialiste in lange afstandstijdritten. Medegenomineerde Carolien van Herrikhuijzen had haar voorgedragen. Het eerste tafeltennisteam heren van TTV Hilversum sleepte de titel sportploeg van het jaar van Hilversum in de wacht.

Vrouwenvoetbal
Bloemen en huldigingen waren er verder voor de talentvolle 16-jarige zeilster Odile van Aanholt, de E1 voetballertjes van HC en FC Victoria, sportvrijwilligster (s.c. ‘t Gooi)Olga Lundgren als inspirator en stimulator van het vrouwenvoetbal en voor special sporter Scott Kingma, die binnen de Gooise Atletiek Club GAC meewerkt om de participatie van sporters met een beperking te vergroten.

Wethouder Floris Voorink reikte namens het gemeentebestuur de prijzen uit. Jurylid Anja Wijnands, raadslid van het CDA, herinnerde aan het feit dat het college van B en W het goede sportvoorbeeld in Hilversum gaat geven door mee te doen aan de 5 kilometer tijdens de aanstaande City Run van zondag 19 april.