Online piratenstation voert actie op Media Park voor Nederlandse muziek

Foto: Spreekbuis

Het online piratenstation Olympia Radio voert donderdagmiddag om 12 uur actie op het Media Park om de Hilversumse media meer Nederlandstalige muziek te laten draaien.

Vorige week is het station voor Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek door het publiek genomineerd voor de Online Radio Awards 2019. Deze nominatie is voor hen een belangrijke reden om het Hollands Lied meer onder de aandacht te brengen, want het muziekgenre wordt volgens hen veel te weinig door ‘Hilversum’ gedraaid.

Ludieke actie

Daarom voert het online piratenstation Olympia Radio aanstaande donderdag op ludieke wijze actie door met een truck de mediaboulevard op het Hilversumse Media Park op te rijden, waarbij Henk Wijngaard met zijn bekende piratenhits, zoals ‘Met de vlam in de pijp’ en ‘de container-song’, de Hilversumse radiostations muzikaal tot de orde roept om meer het Hollandse repertoire te draaien. Uiteraard willen zij hiermee ook direct het online alternatief ‘Radio Olympia’ hiermee onder de aandacht brengen.

Tegenwicht bieden

Jerrel Arkes (Olympia Radio): “Enige tijd terug bleek al dat nog geen 5 procent van muziek gedraaid door landelijke radiozenders Nederlandstalig is. Met ons online station proberen wij tegenwicht te bieden en zijn we wereldwijd beschikbaar. Toch hopen we met deze actie op het Media Park ook de grote landelijke stations zover te krijgen om het Hollands repertoire meer te omarmen.”