Dudok Raadhuis past niet in nieuwe strategie Madurodam

Foto: Wilke Wittebrood

Madurodam heeft deze week het miniatuur van het Dudok Raadhuis verwijderd. Het blijkt nu dat zij dat hebben gedaan omdat het niet in hun nieuwe strategie past.

In 2015 was al eerder sprake van verwijdering van het raadhuis vanwege de gewijzigde strategische koers van het familiepark en de slechte staat van de maquette. In het kader van 100 jaar Dudok is in 2015 de verwijdering opgeschort en is er gesproken over een opknapbeurt voor de gegeven extra jaren. De opknapbeurt heeft nooit plaatsgevonden. Financiering via ‘crowdfunding’ is niet gerealiseerd.

Hilversum in Madurodam

De afgelopen jaren is er meermalen gesproken met de gemeente en Madurodam over de vertegenwoordiging van Hilversum in het park, op een eigentijdse en interactieve manier. Het thema ‘media’ leek hier het beste bij aan te sluiten, gezien ook de aanwezigheid van het mediapark in Madurodam, in de vorm van het Instituut Beeld & Geluid, het AVRO-TROS- gebouw en de NEP-studio’s. Tot op heden is daar nog geen concreet creatief concept uit naar voren gekomen.

Reacties

0