Scouting Heidepark ruimt zwerfafval op bij Anna’s Hoeve

Foto: Scouting Heidepark

Een twintigtal jonge leden van Scouting Heidepark gingen er zaterdag op uit om recreatiegebied Anna’s Hoeve op te ruimen.

Onder begeleiding van vaste vrijwilligers leerden de zes- tot zestienjarigen over zwerfafval, om vervolgens met grijpers en vuilniszakken het bos rondom hun clubhuis in te gaan.

Betrokkenheid

“Zelfs de jongsten hebben hun steentje bijgedragen door te zoeken naar rondzwervende blikjes, plastic flesjes en andere verpakkingen.”, zegt begeleider Erwin de Swart. “Naast alle spellen en avonturen is ook dit deel van de scouting-identiteit: initiatief tonen en je bewust inzetten voor een betere omgeving. Op de berg opgeruimde zwerfafval zijn we enorm trots, maar vooral de inzet en betrokkenheid van onze Welpen en Scouts geeft een geweldig mooi signaal af.”

Ingezworen

Ook de Hilversumse wethouder van milieu Jan Kastje hielp een handje mee. Nadat hij was ingezworen als Scout, benadrukte hij zijn steun aan de actie met woorden en daden. Voorzien van een scoutingdas in Heidepark-kleuren, hielp hij de natuurliefhebbers met het ruimen van zwerfafval in het herfstige bos.

Bewustzijn

De scoutingvereniging hoopt met de actie bij te dragen aan een groter bewustzijn voor zwerfafval, zowel onder haar leden als in andere natuurliefhebbers.