Opening nieuwe speelplekken en fitnesstoestellen Anna’s Hoeve

Foto: Wilke Wittebrood

De nieuwe speelplekken en fitnesstoestellen bij Anna’s Hoeve worden zaterdag 27 oktober geopend door de Hilversumse wethouder Arno Scheepers.

De afgelopen maanden zijn er in Anna’s Hoeve rondom de Anna’s Berg drie nieuwe speelplekken ingericht. Ook zijn er fitnesstoestellen geplaatst. Samen met de bewoners en de kinderen uit de wijk zijn de ontwerpen gemaakt voor deze plekken. Voor de kleinsten is onderaan de berg een speelplek gekomen. Halverwege de berg is een plek waar ontmoeting centraal staat.

Enthousiast

Naast de speelplekken zijn er ook fitnesstoestellen rondom de berg geplaatst. Dit idee is van een van de bewoners die heeft meegedacht, een idee dat zowel door de andere bewoners als door de gemeente enthousiast is ontvangen.

Beweegvriendelijker

Wethouder Scheepers: “ het is belangrijk dat sport toegankelijk is voor iedereen. Mensen gaan steeds meer buiten sporten, zoals wandelen, fietsen of hardlopen in een park of bos. Hoe leuk is het dan gebruik te kunnen maken van deze nieuwe fitnesstoestellen? Wij vinden het belangrijk dat onze openbare ruimte beweegvriendelijker wordt. Dit initiatief van de bewoners van Anna’s Hoeve is hier een heel mooi voorbeeld van”.