One Hilversum Festival-opener Equivocal: ‘Oude Haven speciale plek’

Foto: Equivocal

De lokale hip-hopper Equivocal mag 23 september 2018 om 13.00 uur het One Hilversum Festival openen. Dit is zijn verhaal.

“Ik ben in het Verenigd Koninkrijk geboren en woonde daar tot mijn tiende. Sindsdien woon ik in Nederland en heb het overgrote deel van mijn jaren doorgebracht in Hilversum, en specifiek in de Oude Haven. Ik heb net mijn bachelor gehaald aan de University College van Utrecht waar ik ook een uitwisselingsprogramma heb gedaan aan de Universiteit van Sydney voor zes maanden. Ik geniet nu van de zomer, werk aan nieuwe muziek en begin komend september aan een tweejarige Research Master aan de Universiteit van Amsterdam.”

Belangrijk

“Muziek is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, en het is een droom van mij om muziek te maken en te spelen voor mensen van dichtbij en van ver. De muziek die ik maak is gebaseerd op hiphop en volgt het thema van bewuste hiphop. Ik hou niet van schrijven om het schrijven alleen, binnen elk van mijn liedjes is een diepere boodschap en betekenis te vinden.”

Unieke manier

“Zo is mijn muziek sterk geïnspireerd door de artiesten die me zijn voorgegaan en door mijn eigen persoonlijke en academische ervaringen. Als ik mijn muziek een thema zou moeten geven, zou het leven; zijn. Ik wil mensen laten denken en voelen, en ze laten interpreteren wat ik zeg op hun eigen unieke manier, vandaar mijn naam Equivocal (wat betekent: openstaan voor interpretatie).”

Oude Haven

“Oude Haven heeft en zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Ik heb vrienden gemaakt voor het leven in de Oude Haven, en tot op de dag van vandaag is het een van mijn favoriete plekken op aarde om te skaten, met maten te hangen, en nieuwe mensen te ontmoeten. Het zal altijd een speciale nostalgische plek in mijn hart hebben, en ik ben erg enthousiast om daar te spelen!”