Filmtheater Hilversum zoekt donateurs voor nieuwe bioscoopstoelen

Foto: Wilke Wittebrood

Filmtheater Hilversum bestaat dit jaar veertig jaar, waarvan inmiddels al tien op het Herenplein. De bioscoopstoelen zijn na tien jaar dringend aan vervanging toe.

Het is weer tijd voor comfort en een nóg betere filmbeleving aldus Filmtheater Hilversum. Het vraagt daarom de hulp van haar bezoekers in de vorm van een donatiecampagne.

Nieuwe stoelen

De 247 stoelen zijn inmiddels besteld – in de welbekende kleuren rood, blauw en groen. Eind juni worden ze al geïnstalleerd. Dit is een kostenpost van zo’n 60.000,- euro naast de noodzakelijke andere investeringen het filmtheater momenteel aan het doen is.

Donatiepakketten

Donateurs krijgen – naast verbeterd zitcomfort – ook iets terug voor hun bijdrage; er zijn verschillende donatiepakketten opgesteld. Pakketten op maat zijn ook mogelijk.

Vervangen

Donderdag 28 juni gaat Filmtheater Hilversum een week dicht om alle stoelen en het tapijt van de drie zalen te vervangen. Op donderdag 5 juli gaat het filmtheater voorzichtig weer open, en in het weekend van 7 en 8 juli wordt de komst van de nieuwe stoelen feestelijk gevierd met een speciaal programma.

Meer informatie over de donatiecampagne en de donatiepakketten is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl.