Bijzondere film Beauty and the Dogs in Hilversum te zien

Foto: Beauty and the Dogs

Amnesty Hilversum toont de Tunesische film Beauty and the Dogs bij Filmtheater Hilversum. De film werd vorig jaar op het filmfestival van Cannes vertoond.

In het kader van Movies that Matter On Tour (film en debat) verzorgt Amnesty Hilversum in samenwerking met Filmtheater Hilversum elke tweede dinsdag van de maand een bijzondere film of documentaire. Op dinsdagavond 10 april wordt de speelfilm Beauty and the Dogs vertoond. Deze begint in het Filmtheater om 20.15 uur.

Vernederd en gekleineerd

Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië, de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. 

Ondanks de schok van de gebeurtenis is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat.

In één take

De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d’être violée.

Deskundige

De Hilversumse Amnesty-afdeling nodigt bij iedere film een deskundige uit die de film zal inleiden en naderhand vragen zal beantwoorden. Deze film is Arabisch gesproken en Nederlands ondertiteld.

Reacties

article
7588
Bijzondere film Beauty and the Dogs in Hilversum te zien
Amnesty Hilversum toont de Tunesische film Beauty and the Dogs bij Filmtheater Hilversum. De film
https://hilversum.nieuws.nl/cultuur/7588/film-beauty-and-the-dogs-hilversum/
2018-04-05T08:05:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/03/24194007/Beauty-and-the-Dogs-Hilversum-Movies-that-Matter-Amnesty.jpg
amnesty hilversum, beauty and the dogs, Filmtheater Hilversum, Hilversum, movies that matter
Agenda, Cultuur, Nieuws