Dit is de nieuwe stadsdichter van Hilversum

Foto: YouTube / Feest der Poezie

De opvolger van de Hilversumse stadsdichter Robert Grijsen is officieel bekendgemaakt: Mieke van Zonneveld neemt het stokje van hem over.

Na een selectieprocedure heeft het college van BW Mieke van Zonneveld op 23 januari 2018 aangesteld als nieuwe stadsdichter van Hilversum voor de jaren 2018 en 2019.

Debuut

De Neerlandicus Mieke van Zonneveld heeft in 2017 haar master Letterkunde aan de VU cum laude afgerond en debuteerde in datzelfde jaar met een klassiek aandoende bundel over liefde en vriendschap, ziekte en geloof.

Stadsdichterschap

Inmiddels is Mieke van Zonneveld door de VSB genomineerd voor de poëzieprijs 2018 en is ze op tournee langs de grote steden in Nederland en Vlaanderen. Buiten al haar activiteiten om heeft Mieke van Zonneveld aangegeven vereerd te zijn met het Hilversumse stadsdichterschap en heeft ze ook aangegeven hiervoor tijd vrij te willen en (vanuit haar werkgever gezien) kunnen maken.

Binding met Hilversum

Mieke van Zonneveld heeft een duidelijke binding met Hilversum, is reeds werkzaam binnen het onderwijs, heeft een netwerk in Hilversum en maakt een veelbelovende carrière door.