Rolling Stones tribute band Flight schittert bij Mout

Foto: Leon Bouwman

Foodhall Mout was vrijdag 29 december het toneel van Rolling Stones tribute band Flight. Karin de Groot schreef een recensie over het spetterende optreden.

Het optreden van Rolling Stones tribute band Flight was de aftrap de Tribute 2000, een samenwerking tussen Foodhall Mout en De Vorstin in Hilversum. Ondanks het slechte weer werd de band in de tent op het Marktplein goed bezocht. En terecht.

Climax

Op het podium stonden vijf mannen die duidelijk hun sporen in de muziek hebben verdiend. Peter Vermeij met zijn Mick Jagger vertolking. Niet fysiek. Maar met ogen dicht hoorde je de voorman van de Stones. Hans Hollestelle, een virtuoos op gitaar. De man, die ooit bij de Beatles in het voorprogramma stond. Die dit optreden naar een climax speelde met het nummer Miss You, waar hij in de solo subtiel While My Guitar Gently Weeps van de Beatles doorheen had verweven.

Passie

De passie en het plezier van de andere bandleden deed de rest. Het was Stones. Maar het klonk rauwer, echter.

GemĂȘleerd

Het publiek was gemĂȘleerd. Muziekliefhebbers, die met een biertje stonden te genieten, dansende fans en kids, die het op het podium uit hun dak gingen. We hadden de regen en de kou niet voor niets getrotseerd, want Flight heeft ons een optreden van formaat voorgeschoteld.

Foto’s

Foto’s: Leon Bouwman

Reacties

article
7142
Rolling Stones tribute band Flight schittert bij Mout
Foodhall Mout was vrijdag 29 december het toneel van Rolling Stones tribute band Flight. Karin
https://hilversum.nieuws.nl/cultuur/7142/rolling-stones-tribute-flight-mout/
2018-01-03T17:05:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/01/03165415/Peter-Vermeij-Flight-Rolling-Stones-Hilversum-Foodhall-Mout.jpg
flight, Hilversum, mout, rolling stones
Cultuur, Nieuws