Voetbal: Vlekkeloos Victoria en Matig Wasmeer

De storm binnen voetbalbolwerk Hilversum is gaan weer liggen. Victoria won vlekkeloos en Wasmeer werd afgedroogd. William Puyk beschouwt het afgelopen Hilversumse voetbalweekend.

Het was een wisselvallig voetbalweekend, maar onze twee tweedeklassers leverden in ieder geval een topprestatie. We gaan even de velden langs.

Victoria

Koploper Victoria verdedigde zijn koppositie met verve. Wederom een cleansheet, wat een klasse. Door doelpunten van Okacha Bankoded, Mo El Sobki en Hugo Oude Reiner werd een eenvoudige 0-3 overwinning geboekt op VVZ’49. Victoria staat nu stijf bovenaan!

Met drie punten in de watertas werd de terugweg ingezet. Aangekomen op het Jagerspaadje begaven ze zich massaal aan het vreugdesap op het jaarlijkse Okterfest in het paviljoen.

SV Loosdrecht

Maar ook SV Loosdrecht kwam, heerste en overwon. De ploeg uit KNORRtown veegde het voetbalveld aan met CDW in Wijk bij Duurstede. Door ondernmeer twee doelpunten van Hilversumse Elftal aanvoerder en recordinternational Sercan Ozturk werd het 0-5. Andere doelpunten kwamen van Edwin Klok(2x) en Cvetkovic.

FC Hilversum

Onze krijgers uit het Crailoo reservaat stevenden in een matige wedstrijd tegen AH’78 op 0-0 af. Maar, in de minuut 93 sloeg alsnog het noodlot toe, 0-1. Het eerste verlies van het seizoen en daardoor neemt AH’78 de leiding over. FC Hilversum zakt naar de tweede plaats en krijgt daar gezelschap van dorpsgenoot Altius.

Altius

De Berestein-bewoners  trokken in een rommelige wedstrijd diep in de blessuretijd alsnog de overwinning over de streep. Glenn ‘Golden Boy’ Hemmers en Bilal ‘Arnold Schwarzenegger 2.0’ el Morabet scoorden voor de Tornado’s.

SV Olympia’25

SV Olympia’25 stond in een troosteloze ambiance bij Wartburgia in Amsterdam tot 5 minuten voor tijd met 0-1 voor, maar de ploeg liet zich op de valreep verrassen. De thuisploeg maakte binnen twee minuten twee doelpunten. Gelukkig maakte Thomas Doornekamp in blessuretijd gelijk, zodat er toch nog een punt mee naar Hilversum kon worden genomen. Badr Rharssisse scoorde het eerste doelpunt voor SV Olympia’25.

Wasmeer

Wasmeer was thuis niet opgewassen tegen Saeastum en leed net als vorige week een 0-3 nederlaag. Het was niet best op Sportpark Anna’s Hoeve. Laten we er maar niet al teveel woorden aan vuil maken. Powerboys: de boel oprapen en op naar volgende week.

OSO – BZC’13

De kraker des krakers in de 4e klasse op het Jagerspaadje. Een dorpsderby. Wat heet, een echte burenderby.

Ruim tweehonderd toeschouwers zagen een levendige wedstrijd met twee ploegen die voor de overwinning gingen. OSO kreeg zijn kansen in de eerste helft maar BZC’13 was efficiënter en kwam dan ook door Karim Didouch en Kelvin van de Veen op een 2-0 voorsprong. Na rust met OSO-trainer Said Akchich in de ploeg kwam OSO door Nicky Tukker nog terug tot 2-1. Daar bleef het bij. OSO verliest voorlopig even de aansluiting met koploper FZO, maar volgende week kan alles weer anders zijn.

BZC’13 klimt omhoog met nog slechts één punt achterstand op de nummer twee.

William Puyk speelde in een grijs verleden bij Hoogerheide, Donar en ’t Gooi. Hij is tevens sinds een paar jaar de drijvende kracht achter de Facebookgroep Voetbal Hilversum. Voor Hilversum.nieuws.nl beschouwt hij iedere week het Hilversumse voetbalweekend.