Fabio Bartocci: ‘Ik hou van het internationale karakter van Hilversum’

Foto: Privé foto

Hilversum kent een grote groep mensen uit het buitenland die hier wonen en werken, veelal bij multinationals. Wie zijn zij, wat doen ze en waarom hebben ze voor Hilversum gekozen? Iedere week stellen wij één van deze expats voor. Deze week: Fabio Bartocci (39) uit Italië.

Fabio Bartocci: Ik kom uit Rome, maar na mijn diploma Economie in 2003 wilde ik meer van de wereld zien. Met mijn backpack reisde ik af naar Dublin in Ierland en daar werkte ik de eerste paar weken als barman, zoals wel meer Italianen doen. Kort daarna begon ik voor IBM te werken en na anderhalf jaar verhuisde ik voor een nieuwe baan naar Amsterdam. Daar ging ik voor Cisco Systems werken. Eerst kreeg ik een jaar lang intensieve sales- en techniektraining; mijn eerste ervaring met Nederland.

Cirkel is rond

In 2005 verhuisde ik terug naar Italië waar ik account manager voor Cisco werd. De afgelopen twaalf jaar heb ik op diverse posities voor Cisco Systems gewerkt in Rome en Milaan. Afgelopen augustus  ben ik naar met mijn vrouw en dochter van acht naar Nederland verhuisd. Nu ben ik manager van hetzelfde trainingsprogramma van Cisco waar ik ooit begonnen ben.

Internationale stad

Mijn kantoor zit in Amsterdam en toen we naar Nederland kwamen zochten we een huis en een internationale school voor onze dochter. Het is nog vrij lastig om een goede balans tussen prijs en een goede omgeving voor een gezin te vinden. Een collega adviseerde mij om eens in Hilversum te gaan kijken. We vielen direct voor Hilversum. De stad is mooi, erg internationaal, je vindt er alles dat je als gezin nodig hebt en de mensen zijn erg vriendelijk. We namen direct het besluit om ons hier te vestigen.

Wij blijven hier

Ons plan is om hier nog lang te blijven. Ik heb een vast contract en mijn gezin is hier gelukkig. Sowieso gaan we de komende vijf jaar nergens heen, maar zeg nooit nooit.

Rust

Voor ons is Hilversum ideaal. Het is een internationale stad met veel expats, met veel mensen uit alle hoeken van de wereld. Het is groen, veilig, de stad heeft alles; winkels, entertainment, goed eten. We wonen dicht bij Amsterdam, maar we hebben hier wél de rust. Iedereen die we ontmoeten is aardig en bereid om ons te helpen. Ik hou van de open cultuur. Het klimaat is uiteraard niet hetzelfde als in Italië, maar je kan overal aan wennen.