Journalist Fokke Obbema te gast bij Hilversum in Gesprek

Foto: Rechtenvrij

Dinsdag 21 januari is Fokke Obbema te gast bij Hilversum in Gesprek. Hij wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Na het gesprek wordt de keuzefilm van Obbema vertoond: ‘Der Himmel über Berlin’.

Nadat hij in 2017 een hartstilstand had overleefd, ging Obbema, buitenlandredacteur bij de Volkskrant, andere verhalen schrijven. Dat werden interviews over de zin van het leven. Aan een veertigtal bekende en onbekende Nederlanders vroeg hij wat volgens hen de zin het leven is. Dat leverde, begrijpelijk, heel verschillende, maar allemaal boeiende verhalen op, die onlangs in boekvorm verschenen. Waartoe dient het allemaal? Wat is de essentie van het leven en van de mens? vroeg Obbema zijn gesprekspartners, van schrijfster Jolande Withuis tot arts Ivan Wolffers, die al 16 jaar aan kanker lijdt, van cabaretier/filosoof Tim Fransen tot theologe Christa Anbeek, wier vader en broer zelfmoord pleegden. Zijn boek ‘De Zin van het Leven’ staat inmiddels al geruime tijd op de bestsellerlijst.

Jet Steinz

Boekenkenner Jet Steinz (29) is op dinsdag 18 februari te gast bij Hilversum in Gesprek. Niet alleen is zij een kenner van de literatuur, zij schrijft zelf ook boeken. In 2015 verscheen het uitgebreide naslagwerk ‘Steinz- Gids voor de wereldliteratuur’, dat zij samen met haar inmiddels overleden vader NRC-medewerker Pieter Steinz schreef. Ook schreef zij een jeugdroman ‘De tranen van Saar’. Onlangs verscheen haar ‘P.S. Van dreig- tot liefdesbrief’, waarin 150 opmerkelijke brieven uit de Nederlandse geschiedenis bijeen gebracht zijn.

Schrijver Oek de Jong (67) is op dinsdag 17 maart te gast bij Hilversum in Gesprek. Zijn meest recente roman ‘Zwarte Schuur’ staat al weer maanden op de bestsellerlijst.