Volkskrant-columnist Joost Zaat bij Hilversum in Gesprek

Foto: Marcel Wogram

Dinsdag 17 december is Joost Zaat te gast bij Hilversum in Gesprek. De columnist wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Na het gesprek wordt de keuzefilm van Joost Zaat vertoond: ‘Médecin de campagne’.

De Volkskrant

Joost Zaat (1953) is sinds 1983 huisarts in Purmerend. Daarnaast was hij lange tijd adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en sinds 2017 is hij columnist bij de Volkskrant. Elke maandagochtend geeft hij in die columns een inkijkje in alles wat zich in en om zijn spreekkamer afspeelt.

Boek

Dat kan gaan over Zaats patiënten en hun kwalen, maar ook over de bureaucratie waarmee huisartsen tegenwoordig te maken hebben. Onlangs verscheen zijn boek ‘De praktijk van een huisarts’. Zaat zag zijn vak in de afgelopen tijd drastisch veranderen. Naast de patiëntenzorg moet een huisarts zich ook bezighouden met zaken als privacy-regels, zorgverzekeraars en mislukte automatisering, zeker niet de leukste kant van het vak. Desalniettemin vindt hij dat hij nog altijd het mooiste beroep van de wereld heeft, waarmee hij overigens per 1 mei 2020 stopt.

Meer gasten

Fokke Obbema is dinsdag 21 januari te gast bij Hilversum in Gesprek. Nadat hij in 2017 een hartstilstand had overleefd, ging Obbema, buitenlandredacteur bij de Volkskrant, andere verhalen schrijven. Dat werden interviews over de zin van het leven.

Dinsdag 18 februari is boekenkenner en schrijver Jet Steinz te gast en dinsdag 17 maart wordt schrijver Oek de Jong geïnterviewd.

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat. Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek. Er is ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van de keuzefilm van de gast.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.