Avond van de Stadsdichter weer bij De Vorstin in 2020

Foto: Google Maps

Op 30 januari 2020, Nationale Gedichtendag, vindt de derde editie van de Avond van de Stadsdichter weer plaats in poppodium De Vorstin in Hilversum.

De Avond van de Stadsdichter is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij jongeren in aanraking kunnen komen met poëzie en hier ook zelf mee aan de slag gaan. Dit doen zij in de vorm van een poëzie-battle, afgewisseld met een gevarieerd programma met performances van dichters, Spoken Word-artiesten en muzikanten.

School der Poëzie

Voorafgaand aan de Avond krijgen de leerlingen van drie middelbare scholen, het St. Aloysius College, het A. Roland Holst College, de Alberdingk Thijm Mavo en het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, speciale lessen van de School der Poëzie. In totaal gaat het om 24 klassen (ruim 600 Hilversumse jongeren) variërend van brugklas tot vijfde klas, die meedoen aan deze lessen.

Voorrondes

In januari vinden de voorrondes van de poëzie-battle plaats in Bibliotheek Hilversum. Daar zal worden bepaald welke leerlingen mogen optreden tijdens de finale op 30 januari. Een deskundige jury zal de finalisten beoordelen, maar iedereen is welkom om de jonge dichters aan te moedigen.

Mieke van Zonneveld

De Avond van de Stadsdichter is een initiatief van stadsdichter Mieke van Zonneveld. Sinds 2018 is Van Zonneveld de stadsdichter van Hilversum. Vanuit die rol schrijft ze jaarlijks gedichten voor de stad en draagt zij deze voor bij bijzondere evenementen, zoals de Verhalenparade, Dutch Media Week, verschillende herdenkingen en de welkomstavond voor nieuwe inwoners.

Gratis toegang

Met de verrassend veelzijdige programmering van de avond en de gratis toegang hoopt zij een nieuw publiek enthousiast te kunnen maken voor het lezen, schrijven en voordragen van poëzie. ‘Dit jaar staan we in de grote zaal van de Vorstin, dus we hopen dat er nog meer mensen komen kijken!’