Complete programma muziekfestival Live2000 bekend

Foto: Live2000

De line-up van Live2000 is bekend. Het muziekfestival is van vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 december in het centrum van Hilversum.

In de Live2000 tent op het Marktplein worden door verschillende bands tributes gebracht aan onder andere Joe Cocker, The Rolling Stones en The Eagles. Eerder werden al odes aan Doe Maar en Prince bekend gemaakt. Ook wordt er in de (gratis) Live2000 tent onder andere een Hollandse Avond georganiseerd en zijn er dagelijks Top2000 quizzen waar de Top2000 kennis getest kan worden.

De Vorstin

Bij Podium de Vorstin kunnen Steely Dan-fans terecht voor de band Royal Dutch Scam die hier een ode aan Steely Dan brengt. Bij de Vorstin ben je ook aan het juiste adres voor de Evergeen Top1000 Live en de Sound of Silence waar op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes verteld wordt.

Filmhuis

Het Filmhuis draait in deze periode films en documentaires over muzikanten zoals Miles Davis, Aretha Franklin en Elton John. Op dinsdag 31 december wordt Live2000 spetterend afgesloten met vuurwerk en een optreden van Fusebox op het Marktplein en vervolgens met het Oud en Nieuwfeest Bubbles in de Vorstin.

Jonge muziekfans

Voor jongere muziekfans is er ook genoeg te doen. Zo worden er in de Live2000 tent onder de noemer Live2000 Kids in de middag diverse activiteiten georganiseerd door muziekschool Globe, de Bibliotheek en Dynamic Arts. Zo verzorgt Dynamic Arts op vrijdagmiddag een dansworkshop voor kinderen en laten lokale talenten zien waar zij goed in zijn. Denk hierbij aan dans, zang en spoken word.

Het complete programma vind je hier.