Hilversum Verbonden organiseert vierde editie Maatschappelijke Beursvloer

Foto: Pixabay

Donderdag 21 november organiseert stichting Hilversum Verbonden voor de vierde keer de Maatschappelijke Beursvloer, in het MCO-gebouw aan de Heuvellaan 33.

Hilversumse ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheid ontmoeten elkaar. Het is een kans om te netwerken, je bedrijf of organisatie bekendheid te geven en om elkaar te adviseren en te helpen.

Win-winsituatie

Aernoud Olde van Hilversum Verbonden organiseert het evenement. “Het belangrijkste doel van de Maatschappelijke Beursvloer is om zakelijke en maatschappelijke organisaties met elkaar te verbinden. Op de Beursvloer kun je met elkaar handelen in kennis, diensten en producten. Dit gaat met gesloten beurs: het is een win-winsituatie. Het is een unieke kans voor ondernemers om hun netwerk te verbreden en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Maar er kunnen ook jarenlange samenwerkingen uit voortkomen. Ook tussen bedrijven of maatschappelijke organisaties onderling.”

Vraag en aanbod

Vooraf geven deelnemers kort aan wat hun vraag en aanbod is. Dat kan heel divers zijn. Van bouwmaterialen, computers en opslagruimte tot tuinonderhoud en vrijwilligerswerk. Maar ook diensten, advies of kennis op het gebied van communicatie en administratie. Concreet voorbeeld: een sportvereniging kan wel wat hulp gebruiken bij haar pr en biedt in ruil vergaderruimte aan.

Groot netwerk

Hilversummer en grafisch ontwerper Arnoud van den Heuvel maakte een programma dat vooraf op de website vraag en aanbod matcht. “Hiermee kun je vooraf ontdekken wie voor jou interessante deelnemers zijn. Het is mogelijk om meerdere zaken te vragen of aan te bieden. Dat kan op de Beursvloer resulteren in meerdere treffers. Tijdens de beurs lopen er ook matchmakers rond met een groot netwerk in Hilversum. Zij kunnen ook helpen bij het leggen van de contacten.”

Een andere mogelijkheid is om alleen een vraag neer te leggen of alleen een aanbod te doen. Het mag allemaal. En ook zonder concreet aanbod of vraag ben je welkom.