Inschrijving Hilversum City Run 2020 dit weekend van start

Foto: Pixabay

Ook in 2020 brengt de Hilversum City Run sporten naar het Hilversumse publiek. Er wordt komende editie weer gestreefd naar 10.000 deelnemers. De inschrijving opent dit weekend.

De inschrijving voor de Hilversum City Run verloopt dit jaar via Racetimer. Het event vindt volgend jaar overigens later plaats dan gewend. Een overvolle agenda (o.a. de marathon van Rotterdam, Pasen, de Hilversumse kermis, Koningsdag en Bevrijdingsdag) heeft de organisatie doen besluiten uit te wijken naar een alternatieve datum. Het sportevent vindt in 2020 plaats op zondag 17 mei.

Vernieuwende runs

Er is nog meer nieuws. Sommige onderdelen zijn vervangen door vernieuwende runs, waarbij de organisatie er van uit gaat dat deze beter aansluiten op de wens van deelnemers. Er kan in 2020 weer meegedaan worden aan de City Run prestatieloop, de Business Run, de Bink Family Run en de Bink Kids Run. Vanuit de Gooise Atletiek Club (GAC) lopen diverse teams zich al warm met de loopclinics; zij zullen ook 5 of 10 kilometer afleggen.

High School Challenge

Nieuw in 2020 is de High School Challenge, een 3 kilometer parcours voor het voortgezet onderwijs uit Gooi en Omstreken. Onderweg diverse special effects om het een echte challenge te maken voor de jeugd. Met de High School Challenge daagt de organisatie leerlingen, klassen en complete scholen uit om deze hardloop uitdaging met elkaar aan te gaan.

Inschrijven kan hier.