Scouting Heidepark ruimt zwerfafval Anna’s Hoeve op

Foto: Scouting Heidepark

Op zaterdag 2 november gaan de leden van de Hilversumse Scouting Heidepark erop uit om recreatiegebied Anna’s Hoeve op te ruimen.

Het opruimen van zwerfafval in het bos rondom hun clubhuis is sinds vorig jaar traditie, waarbij kinderen van zeven tot zestien jaar leren over de impact van zwerfafval op het milieu. Naast het opruimen van de vervuilde parkeerplaats langs de Weg Over Anna’s Hoeve richten de jonge leden zich ook op rondslingerend plastic, papier en blik langs de wandelpaden.

‘Ons thuis’

De groep is sterk verbonden met het gebied, waar ze elke zaterdag samen spelen en leren van vaste vrijwilligers. “Anna’s Hoeve is ons thuis, daar moet je goed voor zorgen”, zegt begeleider Erwin de Swart. “Als scout beloof je je samen in te zetten voor je omgeving, dat is een waarde die je je hele leven meedraagt. Met deze dag hopen we Hilversummers te inspireren om hun eigen omgeving ook een stukje beter te maken. Dat begint al met het oprapen van een blikje in het bos.”

Kinderburgemeester

Dit jaar worden de scouts bijgestaan door Kinderburgemeester Lise van der Ploeg en leden van de Hilversumse Kindergemeenteraad. Samen met de jonge scouts hopen zij het natuurgebied weer wat natuurlijker te maken.