Sinterklaasvoorstelling Sint Mysterie naar De Vorstin

Foto: Persfoto

In Hilversum zijn maandag de repetities begonnen van de sinterklaasvoorstelling Sint Mysterie. Eind november is deze interactieve en muzikale voorstelling bij De Vorstin te zien.

Bedenkers en initiatiefnemers Guido Dijkstra (muziek en regie) en Nick Homan (producent en schrijver) hebben een duidelijke reden voor het uitvoeren van deze muzikale Sinterklaasvoorstelling: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen van de basisschool in aanmerking komen met diverse culturele activiteiten, waaronder het bezoeken van een voorstelling in een echt theater. De culturele potjes van basisscholen zijn niet groot, waardoor dit soort theateruitjes vaak geen doorgang kunnen vinden. Doordat we onze Sinterklaasvoorstelling aanbieden voor een lage prijs, zorgen wij ervoor dat het voor elke school toegankelijk is.”

Waar gaat het over?

Sinterklaas is weer in Nederland. Lucas (gespeeld door Joey de Boer) en Lisa (Wieke Veldman) hebben ook dit jaar weer een verlanglijstje gemaakt en zijn benieuwd wat ze zullen krijgen op 5 december. Als Lucas en Lisa uit school komen, komt er een extra uitzending van het Sint Nieuws met Willemijn (Kirsten Majoor). Sinterklaas wil terug naar Spanje? Oh Nee! Hoe is dit mogelijk? Waarom wil Sinterklaas terug naar Spanje? Zullen Luca en Lisa er achter komen? Misschien lukt het wel met de hulp van de DJ-Piet (Nino den Hollander), DansPiet (Amber Becker) en RijmPiet (Milou Margaroli).

De voorstellingen in De Vorstin zijn op 27 en 28 november.