Filmfestival Hilversum opent met bekroonde komedie Parasite

Foto: Filmtheater Hilversum

De zevende editie van Filmfestival Hilversum start woensdag 9 oktober en gaat door tot en met zondag 13 oktober. De openingsfilm is het met een Gouden Palm bekroonde Parasite.

De openingsfilm is dit jaar de meesterlijke zwarte komedie Parasite die op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film. Tijdens Filmfestival Hilversum staat het filmtheater vijf dagen lang in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek (samen met Podium de Vorstin), Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in Film & Literatuur.

Terug naar zijn roots

Met Parasite keert filmmaker Joon-ho Bong na zijn Engelstalige films ‘Okja’ en ‘Snowpiercer’ terug naar zijn Koreaanse roots en levert een familiedrama over de jongeman Ki-taek, wiens hele familie werkloos en straatarm is. Wanneer ze in aanraking komen met de bijzonder rijke familie Park, zien ze de kans om op hun geheel eigen wijze in hun levensonderhoud te voorzien en raken ze verwikkeld in een onverwacht incident.

Kaartjes

Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de openingsavond van Filmfestival Hilversum op woensdag 9 oktober zijn 12,50 euro. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van 4,50 euro. Het programma start om 20.15 uur. Het volledige programma van het filmfestival wordt 25 september bekend gemaakt.

Reacties

0