Schilders en kunstenaars leggen Hilversum vast als tuinstad

Foto: Stella

Tien schilders en kunstenaars uit Hilversum en de rest van Nederland hebben Hilversum als tuinstad vastgelegd. Hun werk is tot 20 september te zien in het raadhuis.

De Hilversumse kunstenaar Ineke Gnodde-Bruijn is mede-initiatiefnemer en wilde aandacht schenken aan Hilversum als tuinstad. Zij heeft kunstenaars en schilders uit Hilversum en de rest van Nederland gevraagd om mee te doen.

Corversbos en Zuiderheide

“Ik nodigde als inwoner van Hilversum drie ‘en plein air-schilders’ uit om naar Hilversum te komen en het rijke groen hier vast te leggen. Rudy Volbeda vond het een mooi initiatief en legde de bijenschans van het Corversbos vast en tevens het afscheid van beiaardier Bakker afgelopen jaar. Iris Duchateau schilderde Hilversum Noord en Zuid en Stella Burggraaf maakte negen kunstwerken van de Zuiderheide.”

Avondvierdaagse

De kunstenaar uit Hilversum deed ook een duit in het zakje. “Ik heb zelf de avondvierdaagse afgelopen jaar vastgelegd. Daar hangt een doek van in deze expositie. Tevens schilderde ik de bloeiende krentenbomen in het vroege koude voorjaar.”

De expositie is van 12 augustus tot en met 20 september te zien in het raadhuis.

Reacties

0