Columnist Ewald Engelen gast bij Hilversum in Gesprek

Foto: Filmtheater Hilversum

Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam, is dinsdagavond 16 april te gast bij Hilversum in Gesprek.

Hoogleraar Arjo Klamer gaat in gesprek met Ewald Engelen. Na het gesprek wordt de keuzefilm van Engelen vertoond: ‘The Founder’.

De Groene Amsterdammer

Engelen schrijft columns over economie voor De Groene Amsterdammer, waarin hij wekelijks schrijft over economie. Samen met Marianne Thieme schreef Engelen zijn meest recente boek ‘De kanarie in de kolenmijn’ (2016), waarin ze waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes.

Iris Sommer

Hilversum in Gesprek ontvangt ook na april bijzondere gasten. Op dinsdag 21 mei gaat journaliste Cisca Dresselhuys in gesprek met Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie in Groningen. Mensen, die denken dat zij geen oordelen en vooroordelen hebben, vergissen zich vreselijk, stelt prof. dr. Sommer in haar nieuwe boek ‘De zeven zintuigen’. ‘Onbevangen in het leven staan kan niet, dat hoeft niet erg te zijn, zolang je je daar maar van bewust bent’ is haar overtuiging. Iedereen kan zich erin trainen, die (voor)oordelen te veranderen. De keuzefilm van Sommer is ‘Dancer in the Dark’ van Lars von Trier.

Clairy Polak

Clairy Polak is te gast op woensdag 12 juni. Polak is journalist en radio- en televisiepresentator, vooral bekend van programma’s als NOVA, Buitenhof en Het Filosofisch Kwintet. Maar sinds kort is ze ook romanschrijfster. Haar debuut ‘Voorbij, voorbij’ gaat over het echtpaar Leo en Judith, waarvan de man de ziekte van alzheimer krijgt. Polak’s keuzefilm is ‘Amour’ van Michael Haneke.