Hilversum in Gesprek met filosoof Awee Prins

Foto: Filmtheater Hilversum

Filosoof Awee Prins is dinsdagavond 19 februari te gast bij Hilversum in Gesprek. Het thema van die avond: Waar is filosofie goed voor?

Arjo Klamer, filosofisch econoom, gaat met Awee Prins in gesprek. Na het gesprek wordt de keuzefilm van Prins, ‘Hannah Arendt’, vertoond bij Filmtheater Hilversum.

Jan Brokken

Hilversum in Gesprek ontvangt ook na februari gasten. Op 19 maart gaat journaliste Cisca Dresselhuys in gesprek met schrijver Jan Brokken. Brokken is bekend van ’De provincie’, ‘Mijn kleine waanzin’, ‘Baltische zielen’ en zijn meest recente boek ‘De rechtvaardigen’, over Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Litouwen die in de Tweede Wereldoorlog duizenden joden het leven gered heeft. De keuzefilm van Brokken is ‘Bankier van het Verzet’.

Ewald Engelen

Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam, is op 16 april te gast. Op 21 mei is Hilversum in Gesprek met Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie.

Iedere maand

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat. Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek. Er wordt ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van de keuzefilm.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.