Stadsdichter van Hilversum stelt gratis evenement in Vorstin samen

Foto: YouTube / Feest der Poezie

De Avond van de Stadsdichter – op 31 januari in de Vorstin – is de avond van de Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld.

Van Zonneveld stelde zelf het programma voor deze gratis toegankelijke avond samen. De ingrediënten: spoken word, wereldmuziek en veel ruimte voor jong poëzietalent. Met de Avond van de Stadsdichter bewijst Mieke van Zonneveld dat poëzie hartstikke hip is en vele vormen kent.

Wereldmuziek en poëzie

In de Vorstin komen wereldmuziek en poëzie samen. Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter Eline, het trio En Vrac brengt gedichten op muziek, Prakaash & Yash betreden het podium met een Indiase tabla-act en er is Nederlandstalige hiphop van Sean. Tussen de optredens door zijn de favorieten gedichten van Mieke én haar stadsgedichten voor Hilversum in verschillende performances te horen. De presentatie van de avond is in handen van dichter Simon Mulder.

Informatie

De Avond van de Stadsdichter vindt plaats op donderdag 31 januari 2019 in de Vorstin. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.