Regisseurs Jij bent mijn Vriend voor Q&A naar Filmtheater Hilversum

Foto: 2Doc

Vrijdag 23 november is er een speciale vertoning van ‘Jij bent mijn vriend’ bij Filmtheater Hilversum. Na afloop van de voorstelling van 19.15 uur zijn regisseurs Petra en Peter Lataster aanwezig voor een Q&A.

‘Jij bent mijn vriend’ is de nieuwe documentaire van de makers van ‘De kinderen van Juf Kiet’. Een hartverwarmende film over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in ‘Jij bent mijn vriend’ de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt.

Wereldpremière

‘Jij bent mijn vriend’, die van het weekend haar wereldpremière beleefde op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam), volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. Een documentaire over de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving.

Vragen

Regisseurs Petra en Peter Lataster beantwoorden na afloop van de vertoning vragen van het publiek. Kaarten voor de vertoning van ‘Jij bent mijn vriend’ zijn koop via www.filmtheaterhilversum.nl.