Theatergroep Fusie komt met nieuwe moderne detective River

Foto: Theatergroep Fusie

De Hilversumse Theatergroep Fusie start met een nieuw stuk: de moderne detective River. In november zijn er vijf speeldata.

Theatergroep Fusie profileert zich de laatste jaren vooral met komisch of dramatisch repertoire. Huisschrijver Robbert Jan Proos schreef eerder moordmysteries als De Doodhoofdsvlinder en Achter de Schermen en in november gaat een andere whodunit van zijn hand in première: River.

Verbaal pokerspel

In River ontmoeten vier ex-vriendinnen elkaar bij een picknicktafel in een donker bos. Later die nacht worden drie van hen verhoord over de moord op de vierde. Wat is er gebeurd? Er ontstaat een verbaal pokerspel, waarbij niemand zich in de kaarten laat kijken en tenminste een van de vrouwen bluft. Elke ondervraagde neemt het publiek mee naar de bewuste plek in het bos en beschrijft wat er gebeurd is. Dan blijken de drie dames de gebeurtenissen net even anders te hebben ervaren. Bovendien blijken de karakters van de dames in elke beschrijving net even anders.

Uitdagend

Al deze lagen maken het een uitdagend stuk om te acteren. Daarom zet Fusie een aantal van haar beste actrices in voor deze productie. Speciale aandacht verdient de rol van de inspecteur die het raadsel moet oplossen. Anders dan oorspronkelijk geschreven wordt dit karakter gespeeld door de jonge Iris Schultheiss, die met haar vertolking van Den Deeler refereert aan verrassende interpretaties van de klassieke inspecteurrol zoals in The Bridge en Fargo.

Poker

De titel River is gebaseerd op de naam voor de laatste kaart die open op tafel komt bij het spel poker. En dat is bewust. Bij poker krijgt elke speler twee kaarten, en komen er – in verschillende rondes – vijf kaarten open op tafel. De winnaar is degene die de beste combinatie van vijf kaarten kan maken… Of degene die bluft. En dat zijn ook de vragen die inspecteur Den Deeler in dit theaterstuk moet oplossen.

Echte detective

In een virtuoze stijl springt River heen en weer in tijd en locatie. Het stuk is een echte detective, met de nodige spanning en humor, waarbij het publiek ouderwets kan meepuzzelen wie de dader is.

November

De voorstelling is te zien op 10, 16, 17, 23 en 24 november om 20:15 uur in Theater Santbergen aan de Noorderweg 2 te Hilversum. Meer informatie en kaarten zijn te vinden op www.theatergroepfusie.nl.