Dit zijn alle films die draaien op Filmfestival Hilversum

Foto: Wilke Wittebrood

De volledige line-up van de zesde editie van het Filmfestival Hilversum is bekend. Het filmtheater bestaat dit jaar veertig jaar.

Woensdag 10 oktober opent de film ‘Cold War’ – een intiem en turbulent liefdesverhaal over twee muzikanten – de zesde editie van Filmfestival Hilversum. Een bijzondere editie, want niet alleen bestaat het Filmtheater dit jaar 40 jaar, ook is het dit jaar precies 10 jaar gevestigd in haar prachtige theater aan het Herenplein.

Voorpremières

Met bijna 30 voorpremières biedt Filmfestival Hilversum – dat loopt tot en met zondag 14 oktober – dit jaar ook weer de gelegenheid om nu alvast hoogtepunten van dit najaar en daarmee het beste van de filmfestivals van Cannes, Venetië en Toronto te zien. En soms zelfs van het voorjaar, want niet alleen de nieuwe Lars von Trier (‘The House that Jack Built’) staat alvast op het programma, ook ‘Werk Ohne Autor’, de bejubelde nieuwe film van ‘Das Leben Der Anderen’ regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, is alvast te zien. Pas in januari beleven beide films hun Nederlandse première.

Muziek

Naast voorpremières – en natuurlijk Film & Literatuur met vaste partner Boekhandel Voorhoeve – vormt muziek een van de rode draden van dit festival: van het turbulente liefdesleven van twee muzikanten in openingsfilm ‘Cold War’ en een muzikale rondreis in Elvis Presley’s Rolls Royce in ‘The King’ tot het live gestreamde jubileumconcert van Cliff Richard, die dat weekend zijn 78e verjaardag viert en de meezingklassieker ‘ The Sound of Music’ op de zaterdagochtend.

Bekijk hier het volledige programma.

'

Reacties

article
8258
Dit zijn alle films die draaien op Filmfestival Hilversum
De volledige line-up van de zesde editie van het Filmfestival Hilversum is bekend. Het filmtheater
https://hilversum.nieuws.nl/agenda/8258/films-draaien-filmfestival-hilversum/
2018-09-28T17:27:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/09/04092806/Filmtheater-Filmfestival-Hilversum.jpg
filmfestival hilversum, films, Hilversum
Agenda, Cultuur, Nieuws