Vierde editie buitenfestival Wonderfeel grootser en diverser

Foto: Nic Limper

Na een uitverkochte derde editie heeft op 20, 21 en 22 juli voor de vierde keer Wonderfeel plaats, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek.

Op zeven podia spelen musici van wereldklasse – jonge honden en oude rotten – van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Nieuw in 2018 zijn enkele dansvoorstellingen.

Foodtrucks en festivalrestaurant

Wonderfeel is een driedaags festival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het festival de bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Meer dan 350 musici, aangevuld met dichters en dansers, verzorgen ruim 130 optredens. Daarnaast zijn er muziekdocu’s, verhalen, natuurwandelingen en kinderactiviteiten. Voor eten en drinken kun je terecht bij meer dan twintig foodtrucks en het festivalrestaurant. Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Het festival heeft plaats in twee ’s-Gravelandse buitenplaatsen: Schaep en Burgh en Boekesteyn. Een gedroomd festivaldecor dat met zijn beukenbossen, eikenlanen, weilanden en waterpartijen net zo divers is als de programmering van Wonderfeel. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket bij aan de instandhouding van de natuur van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Musici, dichters en dansers

Op Wonderfeel 2018 zijn er optredens van onder anderen Terry Riley, Isabelle van Keulen, Julien Libeer, Meral Polat, LUWTEN, Slagwerk Den Haag, Holland Baroque, Nederlands Blazers Ensemble, Asko|Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw, Quatuor Hermès, Poppy Ackroyd, La Fonte Musica, Maxwell Quartet, Silbersee Spr!tzl, Niek Baar, PRJCT Amsterdam o.l.v. Maarten Engeltjes, Nora Fischer, Daan Vandewalle, Maarja Nuut, Calefax, Eric Vloeimans, Bára Sigfúsdóttir, Natacha Kudritskaya, Jan Brokken, Jean Pierre Rawie en Eva Gerlach. De Belgische programmeur Samme Raeymaekers selecteerde enkele dansvoorstellingen, onder meer Wreck van de jonge Italiaanse choreograaf Pietro Marullo (Aerowaves Twenty18 Artist). Traditiegetrouw wordt het festival op vrijdag geopend en op zondag afgesloten door het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer.

Voor kinderen zijn er voorstellingen van onder meer Groovetrotters, Ebonit Saxofoonkwartet, De Stilte, De Nachtdieren, Poppenkast op de Dam en Blind Cinema. Daarnaast zijn er voor hen activiteiten zoals workshops zang en muziekinstrumenten knutselen en waterbeestjes zoeken o.l.v. de boswachter.