Hilversum viert 100 jaar Mediastad met festival

Foto: Wikimedia

Hilversum is 100 jaar Mediastad. Dat wordt gevierd met alle Hilversummers en mediamakers op zaterdagavond 26 mei en zondag 27 mei.

Het festival wordt op zaterdagavond om 20.00 uur geopend in Gooiland door wethouder Wimar Jaeger. Vanaf 21.00 uur is iedereen is welkom bij de Veronica Drive in Show en op het Marktplein bij de dj’s van 538.

Live uitzendingen bijwonen

Op het Marktplein en in Gooiland vindt een groot mediaspektakel voor jong en oud plaats. Hilversummers kunnen live uitzendingen bijwonen bekende radio- en tv-programma’s. De dj’s van de Veronica Drive in Show en van 538 On Tour draaien de beste platen van toen en nu.

Activiteiten

Op zondag zijn er activiteiten voor het hele gezin op het Marktplein. Met als hoogtepunt de live-uitzending van het RTL Telekids programma Hou ’t schoon met de bekende stormbaan, die voor iedereen toegankelijk is. Ook zijn er Meet&Greets met bekende televisie karakters zoals Woezel&Pip, Paw Patrol en Elmo en Koekiemonster. Kinderen kunnen meedoen aan Kreatief met Kurk en er wordt een special Media Mile Vossenjacht georganiseerd. Op zondag gaat het mediaspektakel om 7.00 uur van start en wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel bij MOUT.

Bron: Hilversum.nl