Michelle David & The Gospel Sessions spelen 2 Meter Sessie

Foto: YouTube

Jan Douwe Kroeske ontvangt in studio 2 van het MCO Michelle David & The Gospel Sessions voor een intieme 2 Meter Sessie opname.

Eind april verschijnt The Gospel Sessions Volume 3, de gloednieuw plaat in de succesvolle soulreeks van de in Amerika geboren Michelle David. De voorgaande albums brachten haar al veel succes, met gloedvolle besprekingen (“Een prachtig doorleefd klinkend en smaakvol geproduceerd gospelsoulalbum,” aldus de Volkskrant), veel shows (ook in het buitenland) en festivalboekingen (Pinkpop 2018).

Meest persoonlijke

Michelle David noemt Volume 3 haar meest persoonlijke album tot nu toe. Ze komt uit een moeilijk jaar; in een korte periode verloor ze enkele dierbaren, waaronder haar moeder. “Meer dan ooit had ik behoefte aan muziek,” vertelt ze. “Muziek die me door de moeilijke momenten sleepte, muziek die me troostte en muziek die me de kracht gaf om door te gaan. Ik weet zeker dat de mensen deze boodschap van hoop en kracht terug horen in de nieuwe songs op dit album.”

Interpretatie van gospel

Net als de voorgaande delen, is Volume 3 gemaakt met onder anderen Onno Smit en Paul Willemsen van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection. “Het is onze interpretatie van gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat,” aldus Smit.

Speciale sessie

Het belooft dus een speciale 2 Meter Sessie in het MCO te worden. Ook zal Jan Douwe Kroeske Michelle David live interviewen. Maak het van heel dichtbij mee, op de studiovloer!