Dag van de Architectuur doet jarige Bloemenbuurt aan

Foto: Dudok Architectuur Centrum

De Dag van de Architectuur staat in het teken van het thema ‘Goed wonen in een goede stad’. In Hilversum staat onder ander een bezoek aan de 100-jarige Bloemenbuurt gepland.

De Dag van de Architectuur is voor iedereen die van architectuur en stedenbouw houdt. De landelijke dag wordt ook in Hilversum gevierd en georganiseerd door het Dudok Architectuur Centrum. Er staan veel activiteiten gepland.

Bloemenbuurt

Zo kun je een wandeling onder begeleiding doen door de 100-jarige Bloemenbuurt, een wijk met bijzondere architectonische kwaliteiten. Ook is er een stadsgesprek over de vraag wat een goede stad en goed wonen betekent.

Inspireren

Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter Dudok Architectuur Centrum: ”Het is een zeer gevarieerd programma waarbij steeds het thema ‘Goed wonen in een goede stad’ centraal staat. Bij een aantal activiteiten op deze dag blikken we terug maar we willen met dit thema vooral inspireren om met elkaar te na te denken over de stad van de toekomst: hoe willen we wonen in het Hilversum van morgen?”

Bekijk hier het hele programma.

Dag van de Architectuur Hilversum Clemenskerk

Dag van de Architectuur