USB-stick gevonden op graf slachtoffer Hilversumse villamoord

Foto: Google Maps

Op het graf van de 22-jarige vrouw die afgelopen zomer in een Hilversumse villa werd vermoord, is een usb-stick gevonden. De stick bevat een anonieme verklaring.

In een tekst op die stick waarschuwt een anoniem persoon dat Kelvin M. die wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood onmogelijk uit noodweer kan hebben gehandeld, zoals M. beweert.

Moord of doodslag

Dat bleek dinsdag tijdens een regiezitting in de rechtbank in Lelystad. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht. Een paar dagen voor de vondst van haar lichaam sprong de 23-jarige Rotterdammer M. op de A27 voor een auto. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord of doodslag op de vrouw.

Zware verwondingen

De verdachte verscheen dinsdag niet voor de rechtbank. Hij revalideert nog van de zware verwondingen die hij op de snelweg opliep. Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn rol bij de dood van de vrouw.

USB-stick

De USB-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Het OM heeft de eigenaar ervan nog niet getraceerd. Kelvin M. heeft op een eerdere regiezitting in oktober verklaard dat hij handelde uit noodweer. Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet, zei advocaat Françoise Landerloo. ,,Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is.” Op de USB-stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.