Relatief rustige oud en nieuw Hilversum: slechts 7 aanhoudingen

Foto: Wilke Wittebrood

Hilversum kijkt volgens de gemeente terug op een veilige en gezellige jaarwisseling. Er zijn tijdens oud en nieuw in de Mediastad zeven personen aangehouden.

Politie, brandweer en handhavers van de gemeente waren de hele avond en nacht in touw om de jaarwisseling in goede banen te leiden. Op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht heeft de politie in totaal zeven aanhoudingen verricht. De personen werden aangehouden voor openbare dronkenschap, het lastigvallen van anderen en vernielingen. In het centrum kwam een beveiligingsmedewerker ongelukkig ten val en brak daarbij zijn been.

Brandjes

De brandweer spreekt van een rustige oud en nieuw. Van de 36 meldingen in de regio Gooi en Vechtstreek waren er 19 afkomstig uit Hilversum. Het ging hierbij om een aantal containerbranden en buitenbrandjes, die veelal werden veroorzaakt door in brand gestoken afval en kerstbomen. Op de Erfgooiersstraat werd vanuit een groep zwaar vuurwerk naar een brandweerauto gegooid. Hierbij vielen geen gewonden.

Geslaagde oud en nieuw

Burgemeester Pieter Broertjes: ‘Ik kijk terug op een geslaagde jaarwisseling. Dit jaar hebben we nauw samengewerkt met onder meer Hilversum Marketing en Beeld en Geluid en dat heeft goed gewerkt: het was een feest. Ik heb veel enthousiaste bewoners gesproken. Ik ben er trots op dat in Hilversum veiligheid en gezelligheid tijdens de jaarwisseling hand in hand gaan en dat ook deze jaarwisseling goed is verlopen. De vuurwerkshow op het marktplein was prachtig en er was een goede sfeer, wat mij betreft zetten we deze mooie traditie de komende jaren voort. Helaas lukte het een aantal mensen niet om het gezellig te houden, ik doel dan op de mensen die vuurwerk gooiden naar een brandweerauto. Echt onacceptabel: deze mensen doen hun werk. Belangrijk werk! Van hulpverleners blijf je af.”