Hilversumse piloot moet half miljoen betalen na drugssmokkel

Foto: Wilke Wittebrood

Een Hilversumse piloot die in Engeland in de gevangenis zit, moet bijna een half miljoen euro betalen. Het bedrag is gebaseerd op de opbrengsten van drugssmokkel.

De 54-jarige man uit Hilversum werd in 2016 gepakt toen hij met een sportvliegtuig naar Rochester Airport vloog, bericht crime-nieuws.nl. In een hotel naast het kleine vliegveld ten oosten van Londen heeft de man drugs overgedragen aan een Pool. Na de overdracht kwam de politie in actie en hield de verdachten aan. In totaal werd er 22 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Celstraf

De rechtbank heeft de Nederlander en Pool langdurige celstraffen opgelegd in verband met drugssmokkel- en bezit. De man uit Hilversum kreeg 23 jaar en de Pool moet 17 jaar de cel in. Nu heeft de rechtbank in Londen bepaald dat de piloot zijn opbrengsten, die berekend zijn op 422.000 pond, moet afstaan. Hij krijgt drie maanden de tijd om dit te doen. Als het niet lukt om te betalen komt er vier jaar bovenop zijn straf en blijft de vordering openstaan.