Zelf gegraven kelder Herenstraat leidt tot wietkwekerij

Foto: Google Maps

In een woning aan de Herenstraat is dinsdag 12 juni een volledig ingerichte wietkwekerij aangetroffen. Bijzondere is dat de kwekerij was ingericht in een zelf gegraven kelder onder de woning.

Naar aanleiding van een melding heeft de politie dinsdag een onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van een kwekerij. In een zelf uitgegraven ruimte onder het huis werd de inrichting uiteindelijk aangetroffen, waarbij bleek dat er tweehonderd volgroeide planten stonden. Ook stelden medewerkers van het nutsbedrijf vast dat er sprake was van diefstal van stroom.

Aanhouding

De planten en de volledig inrichting van de kwekerij, waaronder een aanzienlijk aantal assimilatielampen, werd ontmanteld en geruimd. Een 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Onderzoek naar meerdere verdachten wordt voortgezet.

Instortingsgevaar

Bij nader onderzoek van de zelf gegraven kelderruimte stelden experts van bouw- en woningtoezicht van de gemeente vast dat er sprake was van een gevaarlijke situatie. Door de amateuristische wijze van uitgraven stond de fundering zwaar onder druk, waarbij er instortingsgevaar dreigde voor de woning en de direct naastgelegen panden. Er werden in opdracht van de gemeente direct maatregelen genomen om instorting te voorkomen.

Reacties

article
7875
Zelf gegraven kelder Herenstraat leidt tot wietkwekerij
In een woning aan de Herenstraat is dinsdag 12 juni een volledig ingerichte wietkwekerij aangetroffen.
https://hilversum.nieuws.nl/112-nieuws/7875/kelder-herenstraat-is-wietkwekerij/
2018-06-19T16:21:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/06/13161737/Wietkwekerij-Herenstraat-Hilversum.jpg
Herenstraat, Hilversum, wietkwekerij
112-nieuws, Nieuws