Schutter cafe ‘t Oude Haventje krijgt tien jaar cel

Foto: Google Maps

Een 30-jarige man uit Polen is tot tien jaar cel veroordeeld door de Rechtbank Midden-Nederland. De man schoot in 2015 met een mitrailleur in op café ‘t Oude Haventje aan de Havenstraat.

De schietpartij op de Havenstraat vond plaats in 2015. De vermoedelijke schutter werd in de nacht van 4 op 5 september 2015 uit café ’t Oude Haventje gezet. Hij keerde daarop terug met twee mannen en sloeg met een hakmes op de dichtgetrokken deur in. Later die avond keerde hij wederom met de twee andere verdachten terug en schoot met een automatisch wapen op het volle café. Niemand raakte gelukkig gewond.

Opzettelijk

Volgens de rechtbank is bewezen dat de man de mensen in het café van het leven wilde beroven. Hij is daarnaast ook veroordeeld voor het bezitten van wapens, munitie, cocaïne en hennep.

Risico

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan hij met een automatisch vuurwapen gericht op het café schoot waar niets vermoedende bezoekers aanwezig waren. Het risico dat de slachtoffers het handelen van verdachte met de dood hadden moeten bekopen was goed mogelijk geweest.