‘Verdachten schietpartij Havenstraat krijgen celstraf’

Het Openbaar Ministerie eist respectievelijk 18 maanden en zes jaar cel tegen twee verdachten van een schietpartij aan de Havenstraat. De vermoedelijke schutter wordt later berecht.

De schietpartij op de Havenstraat vond plaats in 2015. De vermoedelijke schutter werd in de nacht van 4 op 5 september 2015 uit café ‘t Oude Haventje gezet. Hij keerde daarop terug met twee mannen en sloeg met een hakmes op de dichtgetrokken deur in. Later die avond keerde hij wederom met de twee andere verdachten terug en schoot met een automatisch wapen op het volle café. Niemand raakte gelukkig gewond.

Aangehouden

De twee mannen werden na een achtervolging aangehouden. De vermoedelijke schutter werd na onderzoek in de boeien geslagen.

Medeplichtig

De mannen van 40 en 21 jaar zeggen de schutter niet te kennen, maar de officier van justitie trapt daar niet. De 40-jarige man bestuurde de auto en is daarom medeplichtig aan de schietpartij. De 21-jarige man wordt alleen verboden wapenbezit ten laste gelegd. De schutter krijgt pas later een strafeis voor zijn kiezen; hij heeft nu nog een andere rechtszaak lopen.