Uitbreiding avondopening poliklinieken Tergooi

Foto: Frans Regtien

Het ziekenhuis Tergooi breidt de avondopening van de poliklinieken verder uit. Het speelt hiermee in op de toenemende vraag van patienten om ook buiten de reguliere werktijden een afspraak te kunnen maken.

Naast bij o.a. oogheelkunde, reumatologie en cardiologie kunnen patienten vanaf oktober met een verwijzing van de huisarts of tandarts op de maandag- en donderdagavond ook terecht bij de afdelingen mondziekten en kaak- en aangezichtschirurgie.

Verwijzing
Voor diverse specialismen kan snel na het weekend met een verwijzing door de huisarts op maandagavond (Blaricum) of vlak voor het weekend op donderdagavond (Hilversum) een afspraak worden gemaakt. Patienten ervaren het volgens Tergooi als zeer prettig dat zij in de avond voor diverse consulten, behandelingen en kleine ingrepen bij het ziekenhuis terecht kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het afnemen van bloed, een vasectomie (sterilisatie van de man) en voor kleine ingrepen zoals als het wegsnijden van ingegroeide teennagels. Vanaf 1 oktober houdt ook de afdeling kaakchirurgie avondspreekuren voor kaakchirurgische ingrepen zoals het trekken van (verstands)kiezen en wortelpuntbehandelingen. T

Sportspreekuur
Tergooi biedt ook het zogenaamde sportspreekuur aan, waarbij mensen met een sportblessure na verwijzing door de huisarts op maandagavond bij de lokatie Hilversum terecht kunnen. Een volledig team van specialisten (orthopedisch chirurg, fysiotherapeut en een medisch instrumentenmaker) is dan aanwezig om naar een blessure te kijken. Dezelfde avond kan een rontgenfoto of MRI worden gemaakt en indien nodig kan er direct een brace worden aangemeten.

Bloedprikken
Ook ondersteunende afdelingen als radiologie, bloedafnameposten en laboratorium zijn dan geopend, waardoor onderzoeken ook ‘s avond uitgevoerd kunnen worden. Bloedprikken kan hierdoor eenvoudig buiten werktijden plaatsvinden. Het ziekenhuis wil daarmee inspelen op de toenemende vraag van met name werkende patienten en mantelzorgers om na werktijd een poliklinische afspraak te maken voor aandoeningen die geen acute behandeling behoeven.