Eemnesserweg klaagt over parkeerdruk

Foto: Google Street View

Bewoners in de Electrobuurt aan de Eemnesserweg willen nu het liefst zo snel mogelijk parkeerpalen in hun straat. Volgens een van hen komt het geregeld voor dat ze 4 rondjes in de buurt moeten rijden voordat ze hun auto ergens kwijt kunnen.

Hij zei dat in HilversumsNieuws en voegde er aan toe dat de parkeerdrukte in de avond gevaarlijke situaties kan oplveren, als ze lopend of met de fiets naar de basisschool gaan. Dat dan vanwege het dubbel parkeren van auto’s.

Station
De buurtbewoner, Hans Rispens, zegt dat er direct verband bestaat tussen de proef met betaald parkeren in de Electrobuurt en de drukte aan de Eemnesserweg. “Het station is dichtbij, er zijn veel treinreizigers die hun auto hier neerzetten. We zien regelmatig auto’s die dagenlang op dezelfde parkeerplek staan en niet van buurtbewoners zijn”.

Daarnaast staat volgens Rispens de straat ook vol met auto’s die worden neergezet door mensen die in het centrum moeten zijn, maar niet de centrumparkeertarieven willen betalen. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente bij de invoering van de proef heeft besloten om alleen de Eemnesserweg hierbuiten te laten.

Voorink
“Dit hadden ze kunnen zien aankomen in het gemeentehuis”. Wethouder Floris Voorink begrijpt de wens, maar zegt dit niet voor volgend jaar te kunnen regelen. “Ik houd het niet tegen, maar ook de raad moet akkoord gaan”.