Nieuw seizoen kamermuziek MCO van start

Foto: Twitter.com.De Bezetting Speelt

Het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) begint zondag 27 september om 11.00 uur met het nieuwe seizoen in de serie kamermuziek. Het tienkoppige kamermuziekensemble De Bezetting Speelt met vijf strijkers en vijf blazers verzorgt de aftrap(foto). De Bezetting Speelt nam haar eerste cd op in het  Muziekcentrum van de Omroep (MCO). De CD zal zondag gepresenteerd worden.

Het ensemble brengt klassieke muziek door te variëren in klank, steeds in verschillende combinaties van instrumenten. Op het programma staan zondag onder andere een Scandinavisch sprookje van Jean Sibelius (En saga), Tsjechische klanken van Bohuslav Martinu (Nonet) en een Dixtuor van Jean Françaix .

Seldis
Het MCO wil met deze serie kamermuziekconcerten op zondagochtend een podium bieden aan topensembles; elk met een eigen programma voor een publiek van alle leeftijden. De presentatie van deze concertreeks is in handen van Dominic Seldis. Hij is o.a. bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Maestro’.

Een half uur voor het concert is er een activiteit voor kinderen tot 12 jaar, in de hal van het gebouw. Aanmelden hiervoor kan via www.mco.nl. Kaarten voor een concert kosten 15 euro. De toegang voor personen tot 18 jaar is gratis. De kaartverkoop verloopt via de website.