Uitvoeringsplan verzelfstandiging welzijnswerk

Foto: You Tube.com

Hilversumse krijgen zeggenschap over de noodzaak van extra welzijnswerk in de eigen buurt. Dat staat in het Buurtgericht Welzijn Uitvoeringsplan 2016 van de gemeente Hilversum, opgesteld door wethouder Klamer(foto) in overleg met Versa Welzijn.

Alle buurtcentra worden verzelfstandigd en overgedragen aan de buurt en de inwoners. Versa Welzijn richt zich op het welzijn van de sociaal minder zelfredzame inwoners. Het plan schetst een algemene ontwikkeling naar decentrale aanpak.

De details volgen later, eind september zal het idee in de gemeenteraadscommissie Samenleving besproken worden. Om te zorgen dat Hilversummers gemakkelijk ideeën voor welzijn kunnen aandragen komt er een buurtnetwerk van ‘best persons’. Dit bestaat uit inwoners, de gemeentelijke buurtcoördinator en de sociaal werker van Versa Welzijn.

Versa Welzijn blijft onder andere verantwoordelijk voor maatschappelijk werk, sociaaljuridische ondersteuning, vrijwillige thuishulp, de burenhulpcentrale en vrijwillige maatjes, jongeren- en kinderwerk.

Het jongerenwerk gebeurt zoveel mogelijk ‘op straat’, op ‘vaste’ en herkenbare plekken in de buurt. De samenwerking moet de informatie-uitwisseling intensiveren en deskundigheid stimuleren.