“Individuele aandacht bij vervulling wens ouderen”

Foto: RTi Hilversum

Het enthousiasme spat er van af bij Claudia de Stefano en Fleur Vos(zie foto).  Ze zijn bezig met de voorbereidingen voor de Hilversumse invulling van de Nationale Ouderendag. 20 gemeenten doen er al aan mee, de Mediastad sluit zich op 2 oktober voor het eerst ook aan.

Te gast in het radioprogramma Wat leeft in Hilversum bij de lokale omroep RTi vertelden ze  aan Frans Regtien over de plannen om vrijwilligers de gelegenheid te geven special wensen van ouderen in verpleeghuizen te honoreren. Dat is, om te beginnen, een overzichtelijke en goed te bereiken groep van oudere mensen voor wie een kopje koffie op de Groest of een kijkje op vliegveld Hilversum lang niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Luister hier naar het interview.

Het idee is dat vrijwilligers kunnen intekenen op een lijst van 130 wensen, verzameld op de website http://www.hilversum.nationaleouderendag.nl en dat die vrijwilligers vervolgens met de betrokken bewoners van de verzorgingshuizen van Hilverzorg zelf aan de slag gaan met die wensen.Een belangrijk onderdeel is sponsoring en hulp van bedrijven.

Niet alle plannen zijn natuurlijk 1,2,3 te realiseren. Met name rolstoelvervoer vereist natuurlijk een speciale organisatie en kost soms ook geld. Uiteindelijk, zo zeggen de organisatoren, gaat het om het om individuele aandacht, iets waar zowel de oudere als de wensadopterende vrijwilliger plezier aan beleven.

Zie ook

http://hilversum.nieuws.nl/nieuws/5022/ouderendag-hilversum-wil-wensen-vervullen/