Is het Superman? Nee, een radio!

Foto: Open Studio Dagen.nl

Het zijn radio’s die er niet op lijken. Dus je moet je niet een apparaat met een luidsprekerdoekje en een paar knopjes voorstellen, maar bijvoorbeeld een klein harpje, een pop ,een fles drank, een postkoets of een autootje. En nog heel veel meer.

door Frans Regtien

Het is de verzameling van Hilversummer Wim Meter, 68 jaar, grafisch ontwerper. Hij staat  ermee op de Hilversumse Open Studio Dagen van 5 en 6 september op het Mediapark. Meter kwam de prullaria ooit tegen op een radiobeurs en dacht eerst dat het speelgoed was.

Kind
In het radioprogramma Wat leeft in Hilversum, van de lokale omroep RTi, vertelde hij hoe hij gegrepen werd door al die rare verschijningsvormen. “Ik ben dan wel wat ouder, maar het kind in mij speelt nog altijd een belangrijke rol hierbij. Ik vind het zo grappig om ermee te spelen en het ook aan kinderen te laten zien. En verder kon ik altijd al nooit wat weggooien”.

Ooit maakte hij er ook een fotoboek over, The Story of a collector. “Toen ik zo druk aan het verzamelen was, keek mijn vrouw me wel eens aan. Je hebt nu al zoveel, zei ze dan, zou je er eens niet mee stoppen?”

“Ja, maar er zijn dingen die ik nog niet heb, antwoordde ik dan en die heb ik wel nodig om een boek te maken. Toen kon ik dus weer ongestoord verder verzamelen. Mensen vroegen me vervolgens, hoe zit het nou met dat boekje van je ? Het heeft uiteindelijk een jaar gekost om dat samen te stellen”.

Vitrines
Van de organisatie krijgt hij nu een paar vitrines en daar gaat Meter zijn verzamelresultaten uitstallen. Zelf is hij er dan steeds bij om erover te vertellen aan de bezoekers. “Eigenlijk heb ik daar achteraf wel een beetje spijt van, omdat er nog zoveel andere leuke dingen te beleven zijn op de Open Studio Dagen”.

Zie ook

http://www.openstudiodagen.nl/